Det är alltid klokt att investera i sin fastighet och en badrumsrenovering kommer garanterat att höja värdet på din bostad. Enligt mäklarundersökningar får majoriteten av fastighetsägare tillbaka kostnaden för en badrumsrenovering (eller mer) vid en försäljning. Fördelen med ett nytt och fräscht badrum är att din bostad blir mer attraktiv och enklare att sälja. Nya ägare vill helt enkelt inte behöva utföra en kostsam badrumsrenovering omedelbart efter ett köp. Även om du inte planerar att sälja din bostad kommer en badrumsrenovering göra ett stort lyft som ger ökad trivsel, ökad livskvalitet och givetvis ökat värde på din fast

Måla om rum

ighet. En badrumsrenovering är en stor kostnad men kom ihåg att med ROT-avdraget kommer arbetskostnaden att reduceras med 50 procent.

Certifierade hantverkare
Vanligtvis innebär en badrumsrenovering att flera olika typer av hantverkare krävs såsom VVS-tekniker, snickare, kakelsättare och elektriker. För att göra arbetet snabbare, enklare och mer effektivt är det rekommenderat att anlita ett företag som specialiserat sig på badrumsrenovering. Det innebär att de kommer att sköta alla olika delar av renoveringen så att du som ägare inte behöver anlita flera olika företag för att få jobbet gjort. Det är viktigt att samtliga hantverkare är certifierade när det gäller badrumsrenoveringar eftersom det krävs behörighet för att få arbeta med tätskikt i våtrum. Professionella certifierade hantverkare med kunskap och yrkeserfarenhet har full kontroll på att allt arbete utförs korrekt och att resultatet blir perfekt. Passa gärna på att fråga det företag du anlitar om hjälp med till exempel design samt val av material om du önskar expertförslag.