Oavsett var i Sverige du bor kan du boka in en elektriker sollentuna för hjälp med diverse elfrågor och elrelaterade problem. Det finns många duktiga hantverkare som står redo att hjälpa dig om du behöver felsökning, dra nya elledningar i din bostad eller installera moderna lösningar för ett smartare hem. Viktigt att komma ihåg är att elektriker är mycket efterfrågade och därför är det bra om du är ute i god tid.

När du ska boka en elektriker finns det några saker som är viktiga att tänka på för att du ska bli så nöjd med ditt val som möjligt. Du måste bland annat se till så att elektrikern har den utbildning, behörighet och certifiering som krävs för uppgiften, men du behöver även kontrollera recensioner och tidigare arbeten som elektrikern har utfört. Här nedan listar vi ytterligare några saker som du bör ha stenkoll på innan du väljer vilken elektriker som ska få hjälpa just dig!

4 viktiga tips när du ska boka elektriker
En elektriker är en utbildad hantverkare med kunskap inom el och elledningar. Därför kan du vända dig till en elektriker i alla frågor där el står i fokus, t.ex. när du vill installera nya

Elektriker - elkablar

lampor på kontoret, installera solceller för billigare energi eller när du vill ha hjälp med felsökning, nya elledningar eller installera vitvaror i ditt hem.

F-skatt – Att hantverkaren har utbildning är naturligtvis mycket viktigt och avgörande för vilken elektriker du ska välja, men det är också viktigt att det finns F-skatt. U

tan F-skatt kommer du inte kunna använda dig av ROT-avdraget och kan således inte spara in pengar. Kom ihåg att kontrollera detta lite extra om du väljer att anlita en mindre företagare.

Försäkring – En professionell elektriker ska kunna erbjuda dig en bra och trygg försäkring om en olycka skulle inträffa när hantverkaren är ute på plats hos dig. Titta på vilka försäkringar som finns, vilket försäkringsbelopp företaget erbjuder och om det finns garanti på arbetet.

Kontrakt – Du bör aldrig anlita en hantverkare som inte vill skriva ett tydligt avtal med dig som kund. Ett avtal ska upprättas så fort som möjligt och det är viktigt att både du och hantverkaren signerar det. Därefter ska du även få med dig en kopia hem, som du kan referera till om det skulle uppstå tvister.

Recensioner – Med hjälp av recensioner och omdömen från tidigare kunder kan du få en mycket tydligare och ärligare bild av företaget. Idag kan du hitta recensioner av de allra flesta företag där både bra och dåliga kommentarer finns tillgängliga. Titta på hur andra kunder har upplevt företaget och hur de hanterar klagomål.