Om du har ett litet badrum med begränsat utrymme kan du fortfarande njuta av lyxen att ha en duschkabin. Du behöver inte ett stort utrymme för att exempelvis rymma en duschkabin i ditt badrum. Här är några kreativa och inspirerande tips att ta till om du har ett litet badrum.

Använd dig av vitt
Vita interiörer får ditt lilla utrymme att se luftigt och rymligare ut. Det kommer också att skapa en avkopplande och lugnande atmosfär som passar ditt badrum. Många kanske drömmer om att ha svart inredning i sina badrum, men med svart inredning kan små badrum se ännu mindre ut. Så vitt är en tidlös färg som är perfekt för att få ditt lilla badrum att se rymligare och ljusare ut.

Planera placeringen noggrantSkaffa nytt badrum
Ett av de mest avgörande besluten när du gör om eller planerar ditt badrum är att strategiskt planera placeringen av allt i badrummet. Eftersom du redan har begränsat utrymme är det viktigt att placera allt på ett sätt som maximerar ytor. Om det finns någon typ av vinkel i ditt badrum kan installation av hörnduschar hjälpa dig att optimalt utnyttja allt det lilla utrymme du har och toaletten och handfatet kan radas upp på långväggen.

Stora fönster
Ett stort fönster i ditt badrum kan passa bra. Ett fönster med avskild utsikt kan få ditt badrum att se rymligare ut. Den konstanta strömmen av naturligt starkt ljus kommer att lägga till en lugnande atmosfär till ditt badrum och lysa upp din interiör. Ett fönster från vägg till tak eller andra stora fönster kan få resten av hemmet att se ut som en förlängning av ditt badrum. Om ditt fönster erbjuder utsikt över växter eller träd, kan grönskan sätta lite färg på din vita interiör och komplettera det övergripande utseendet.

Skippa badkaret
Ett litet badrum med duschkabin kommer knappast att ha plats för ett badkar. Om du verkligen vill njuta av en duschkabin är det bättre att hoppa över badkaret och undvika att det blir trångt. Duschkabinerna kräver gott om plats och ett badkar med duschkabin är ingen bra idé, för det gör det hela än mindre. Om du känner att ditt badrum har tillräckligt med utrymme för att rymma bådadera, bör du strategiskt placera badkaret och duschen för att undvika eventuella hinder.

Inbyggd förvaring för att spara utrymme
Underskåp och andra förvaringsmöbler stör ett rum i onödan och får det att verka mer överbelastat. Inbyggda förvaringshyllor kan hjälpa dig att spara utrymme och golvyta i ditt lilla badrum. En kaklad bänk eller lager av inbyggda hyllor kan räcka för att förvara dina badrumsartiklar utan att ta för mycket plats. Genom att planera i tid kan du noggrant bestämma placeringen av varje hylla för bättre tillgänglighet och utrymme.